Mooses Putron kotimuseo

Mooses Putron kotimuseo -Inkerin kulttuuria Etelä-Karjalassa

Mooses Putro.

Mooses Putro.

Mooses Putron kotimuseo sijaitsee Taipalsaaren Putronniemessä. Putronniemi on entinen kalamaja, jonka säveltäjä ja inkeriläinen kulttuurivaikuttaja Mooses Putro hankki perheensä kesänviettopaikaksi 1890-luvulla. Vuodesta 2011 lähtien Putronniemi on ollut Mooses Putron muistosäätiön omistuksessa. Hallituksen puheenjohtaja Helena Miettinen, email: helena.miettinen@inkeri.fi.

Mooses Putron kotimuseo on auki kesäkauden aikana. Aukioloajaat ilmoitetaan netissä, Facebookissa sivulla Inkerinkulttuuri ja Etelä-Karjalan tapahtumasivuilla. Muina aikoina Putronniemeen voi tutustua sopimalla käynnistä puhelimitse 041 5455000 tai sähköpostitse koivujatahti@inkeri.fi. Pienin ryhmäkoko neljä henkeä. Opastettu käynti kahvitarjoiluineen maksaa 10 euroa/hlö.

Mooses Putron kotimuseon toimii kokonaan vapaaehtoisvoimin. Voit tukea museon toimintaa osallistumalla tapahtumiin tai antamalla talkooapua. Voit tukea toimintaa myös lahjoittamalla pienikin summa Mooses Putron muistosäätiön tilille: Keski-Uudenmaan Osuuspankki FI8451320520233511

.

Kotimuseon pihapiirissä järjestetään kesäisin inkeriläisyyteen liittyviä kulttuuritilaisuuksia.

Kotimuseon pihapiirissä järjestetään kesäisin inkeriläisyyteen liittyviä kulttuuritilaisuuksia.

Kotimuseon pihapiirissä järjestetään kesäisin inkeriläisyyteen liittyviä kulttuuritilaisuuksia.

Mooses Putron elämästä kerrotaan kirjassa Mooses Putro. Mestari auran kurjesta – kirja sellaisena kuin se peilautuu aikalaisten kirjoituksista ja kerrotuista tarinoista. Mooses Putro oli valistunutta inkeriläistä talonpoikaissukua. Perheen viidestä pojasta kolme koulutettiin pitkälle. Kaksi jäi pitämään kotitaloa.

Kirjassa kerrotaan myös veljesten elämästä ja siitä, miten raja erottaa ja määrittelee ihmisten kohtaloita. Kirjan on toimittanut valt. tri. Helena Miettinen.

Mooses Putro - mestari auran kurjesta.

Mooses Putro – mestari auran kurjesta.

Runsaasti kuvitettua, kovakantista kirjaa voi tilata 15 € + toimituskulut osoitteesta: koivujatahti@inkeri.fi tai puhelimitse 041 5455000. Postiste toimitettaessa lisätään 10 euron toimituskulut.

Linkki Etelä-Karjalan museoiden sivulle