Matkat

Karjalan kierros 19.9.–22.9.2018

Petroskoi- Kiži-Ruskeala-Kinnermäki

Lähde mukavassa seurassa kierrokselle kauniiseen Karjalaan. Ensimmäisenä päivänä 19.9 matkalla Petroskoihin pysähdytään lounaalle Aunuksessa Kinnermäen kylään, jossa on säilynyt vanhoja karjalaisia asuinrakennuksia. Asutusta kylässä on ollut jo 1500-luvulta alkaen. Tutustuminen kylään. Illalla majoitus Petroskoissa Pohjola-hotellissa.

20.9. on vuorossa retki lumoavaan Kižin saareen, joka on kuuluisa upeista puukirkoistaan.

Neljäntenä päivänä 21.9. tutustumme Petroskoihin ja lounastamme Petrovsky ravintolassa. Illalla on yksi matkan kohokohdista: ainutlaatuinen Kantele-yhtyeen konsertti Sieluni on toivoa täynnä, joka koostuu kahden inkeriläissäveltäjän Mooses Putron ja Albert Pettisen musiikista.

Kotimatkalla 22.9. pysähdytään Ruskealan marmorilouhoksilla eli Marmorijärvellä. Ruskealan marmorista on rakennettu monia loistotaloja pääasiassa Pietarissa. Dolomiittikivestä tehtyjä ovat mm. Pietarin Marmoripalatsi ja Kazanin kirkko. Kalsiittikivestä tehtyinä mainittakoon entinen Yleisradion toimitalo Helsingissä Kasarmintorin laidassa. Lounas Ruskealan Herrankukarossa.

Karjalan kierros taittuu tasokkaalla suomalaisella bussilla kokeneiden kuljettajien ohjauksessa. Matkan hintaan 600 € sisältyy kuljetus, hotellimajoitus 2 hengen huoneessa (yhden hengen huone 65 € lisämaksusta), aamiainen, puolihoito, Kižiin ja muihin retkikohteisiin sekä lippu Kantele-yhtyeen konserttiin ja ryhmäviisumi. Omalla viisumilla matkustavilla matkan hinta on 538 €. Retkikohteissa ja koko matkalla on suomenkielinen opastus. Matkaoppaana on Toivo Tupin, joka tuntee Karjalan historian ja paikkakunnat vähintään yhtä hyvin kuin omat taskunsa.

Matkan toteutuminen edellyttää 20 matkustajaa. Vastuullinen matkanjärjestäjä Pohjola Matkat.Ilmoittautumiset ja tiedustelut Mooses Putron muistosäätiö koivujatahti@inkeri.fi. Katso myös www.inkeri.fi.