Ladataan Tapahtumat

Tulevat Tapahtumat

Tapahtumat Etsi

Tapahtuma Views Navigation

kesäkuu 2022

Kohtalo erottaa. Kuva yhdistää Inkeriläinen perhealbumi -näyttely

kesäkuu 6 - heinäkuu 8
Taipalsaaren kirjasto, Kuhatie 3, Saimaanharju
Taipalsaari, Etelä-Karjala 54915 Suomi
+ Google Map
Vapaa

Koskettava viesti. Kohtalo erottaa, kuva yhdistää oli kirjoitettu Kazakstaniin karkotetun perheen valokuvan taakse. Siitä tuli myös Inkeriläinen perhealbumi -näyttelyn slogan. Inkeriläinen perhealbumi on 26 kuvapaneelista koostuva valokuvanäyttely, joka kertoo inkerinsuomalaisten vaiheista. Nimensä mukaisesti kuvat on kerätty eri maissa asuvien inkeriläisten omista kokoelmista. Wellamossa esillä olevaan näyttelyssä on mukana myös kaksi kuvataulua Kyminlinnassa olleessa pakolaisleirissä olleista inkeriläisistä. Inkeriläinen perhealbumi -näyttelyn ensimmäinen versio valmistui Inkerin kulttuuriseuran ja Leningradin alueen kulttuurikomitean yhteistyönä vuonna 2006 venäjänkielisiä. Pari seuraavaa vuotta se kiersi Leningradin alueen museoissa.…

Lue lisää »

Näkemiin Neuvostoliitto -elokuva

kesäkuu 16 @ 18:00 - 20:00
Taipalsaaren kunantalo, Kellomäentie 1,
Taipalsaari, 54920
+ Google Map
5€

Näkemiin Neuvostoliitto -elokuva sijoittuu Neuvostoliiton loppuaikoihin ja kertoo nuoren Johanneksen (Niklas Kouzmitchev) inkeriläisestä perheestä Neuvosto-Virossa. Vapaamielinen opiskelijaäiti (Nika Savolainen) on kallellaan länteen, kun taas isoäiti (Ülle Kaljuste) haluaisi pojasta kunnon neuvostokansalaisen. Omintakeinen perhe natisee liitoksissaan ja Viro kipuilee uudelleenitsenäistymisen kanssa samalla kun Johanneksen omat kasvukivut käyvät yhä kovemmiksi. Äidin lähtö Suomeen ja ensirakkaus tšetšeenityttö Veraan (Elene Baratashvili) mullistavat pojan elämän. Elokuvan on ohjannut inkeriläinen ohjaaja Lauri Randla. Näkemiin Neuvostoliitto esitetään Taipalsaaren kunnantalon auditoriossa.Kellomäentie 1, 54920 Taipalsaari.

Lue lisää »

Miten Inkeriläinen perhealbumi -näyttely syntyi ja mitä kuvat kertovat

kesäkuu 17 @ 14:00 - 15:30
Taipalsaaren kirjasto, Kuhatie 3, Saimaanharju
Taipalsaari, Etelä-Karjala 54915 Suomi
+ Google Map
Vapaa

Inkeriläinen perhealbumi -näyttely kertoo inkeriläisten elämänvaiheista ja lähihistoriasta. Valtiot. tohtori Helena Miettinen kertoo näyttelyn syntytarinan ja syventää kuvien kertomaa.

Lue lisää »

Museopäivä Mooses Putron kotimuseolla

kesäkuu 28 @ 12:00 - heinäkuu 10 @ 17:00
Mooses Putron kotimuseo, Karhunpääntie 101
Taipalsaari, Etelä-Karjala 54930 Suomi
+ Google Map
10€

Mooses Putron kotimuseo avoinna 12-17. Museoesittely. Kahvio. Kahvitarjoilu sisältyy pääsymaksuun. Museokortti ei ikävä kyllä kelpaa maksuvälineeksi kotimuseolla. Maksu joko käteisellä tai MobilePaylla. Mooses Putron kotimuseo sijaitsee Taipalsaaren Putronniemessä. Putronniemi on entinen kalamaja, jonka säveltäjä ja inkeriläinen kulttuurivaikuttaja Mooses Putro hankki perheensä kesänviettopaikaksi 1890-luvulla. Kotimuseon pihapiirissä järjestetään kesäisin inkeriläisyyteen liittyviä kulttuuritilaisuuksia.

Lue lisää »

heinäkuu 2022

HYVÄ VOITTAA. Petri Laaksosen kesäkonsertti

heinäkuu 2 @ 18:00 - 19:30
20€

Kesäinen konsertti Taipalsaaren kirkossa. Rakastettu tunnelmien tulkitsija Petri Laaksonen saapuu vieraaksemme Taipalsaaren kirkkoon. (Valokuva Jani Laukkanen)

Lue lisää »
+ Vie tapahtumat