Inkeriläisiä reseptejä

Kaalipiirakat

Taikina

1/2 l maitoa tai vettä

1 tl suolaa

2 rkl sokeria

1 kananmuna

2 ps kuivahiivaa

150 g sulatettua voita tai margariinia


Täyte:

Kaalia

Sipulia

Voita

Suolaa

päällistä (smetanaa)

keitettyä kananmunaa

Hakkkaa kaali ja sipuli hienoksi ja hauduta paistinpannulla voissa. Lisää suola ja vähän smetanaa. Sekoita jäähtyneen täytteen sekaan hienoksi hakattua kananmunaa.

Sekoita hiiva huonelämpöiseen maitoon/ veteen, lisää sokeri, suola, kananmuna ja sulatettu voi ja vehnäjauhot. Sekoita taikinaksi ja anna kohoa 30–40 min. Kauli taikina joko isoksi tai pieniksi ympyröiksi.

Laita täyte ja sulje taikina reunoilta. Voitelee kananmunalla ja paista kunnes ovat kullanvärisiä (200 astetta, n. 15 min).