Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Kolme kirjaa Karjalasta

heinäkuu 6 @ 14:00 - 17:00

10€

Kolme eri kirjoittajaa kertovat Karjalaan ja Inkeriin liittyvistä kirjoistaan 6.7.2019 klo 14 Putronniemessä. Näyttelijä Eeva Litmasen kirja Surun suitsima suku on koskettava kertomus Litmasen suvusta, jota sodat ja myllerrykset ovat riepotelleet itärajan molemmin puolin.

TV:n dokumenttiohjelmista tuttu toimittaja Arvo Tuomiselta on viimeisen kahden vuoden aikana ilmestynyt kolme mielenkiintoista kirjaa: Kannaksen kaleidoskooppi, Sankarikaupunki Pietari ja Karjala -koko tarina.

Dokumentteja tehdessään Tuominen on perehtynyt hyvin Karjalan historiaan ja nykyisyyteen. Kirjoista ensimmäinen, Kannaksen kaleidoskooppi on täynnä vauhtia, vaarallisia tilanteita, konnia ja sankareita, komediaa ja tragediaa kaikki sulassa sovussa. Sankarikaupunki Pietari porautuu pohjoisen kulttuuripääkaupungin sieluun ironisella otteella. Karjala, koko tarina -kirjassa liikutaan maantieteellisesti Karjalankannakselta Vienan Karjalaan ja matkan varrella eteen tulee upeita maisemia ja hauskoja anekdootteja.

Valtiotieteiden tohtori Helena Miettisen kirja Rajamailla kertoo puolestaan ihmisten kohtaloista Suomen vanhan rajan molemmin puolin Suomen itsenäistymisen aikoina.

Tilaisuuteen pääsee museon pääsymaksulla 10 € Kahvitarjoilu.

Tiedot

Päivämäärä:
heinäkuu 6
Aika:
14:00 - 17:00
Hinta:
10€
Kotisivu:
www.inkeri.fi

Järjestäjä

Mooses Putron Muistosäätiö

Tapahtumapaikka

Mooses Putron kotimuseo
Karhunpääntie 101
Taipalsaari, Etelä-Karjala 54930 Suomi
+ Google Map