Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Kohtalo erottaa. Kuva yhdistää. Inkeriläinen perhealbumi -näyttely

1.3.2022 - 31.3.2022

Vapaa

Koskettava viesti. Kohtalo erottaa, kuva yhdistää oli kirjoitettu Kazakstaniin karkotetun perheen valokuvan taakse. Siitä tuli myös Inkeriläinen perhealbumi -näyttelyn slogan.

Inkeriläinen perhealbumi on 26 kuvapaneelista koostuva valokuvanäyttely, joka kertoo inkerinsuomalaisten vaiheista. Nimensä mukaisesti kuvat on kerätty eri maissa asuvien inkeriläisten omista kokoelmista.

Wellamossa esillä olevaan näyttelyssä on mukana myös kaksi kuvataulua Kyminlinnassa olleessa pakolaisleirissä olleista inkeriläisistä.

Inkeriläinen perhealbumi -näyttelyn ensimmäinen versio valmistui Inkerin kulttuuriseuran ja Leningradin alueen kulttuurikomitean yhteistyönä vuonna 2006 venäjänkielisiä. Pari seuraavaa vuotta se kiersi Leningradin alueen museoissa. Vuosikausia neuvottelimme näyttelyn saamisesta Suomeen, mutta lupauksista huolimatta näin ei koskaan käynyt.
Nyt Nouse Inkeri ry:n jäsenten ja muiden Inkerin kulttuurin ystävien tuella on saatu uudistettu Kohtalo erottaa, kuva yhdistää -näyttely maailmaan.

Tiedot

Alkaa:
1.3.2022
Loppuu:
31.3.2022
Hinta:
Vapaa
Kotisivu:
www.inkeri.fi

Järjestäjä

Nouse Inkeri ry
Puhelin:
0415455000
Sähköposti:
helena.miettinen@inkeri.fi
Kotisivu:
www.inkerifi

Tapahtumapaikka

Keravan kirjasto
Paasikivenkatu 14
Kerava, 04200
+ Google Map