Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Kohtalo erottaa. Kuva yhdistää. Inkeriläinen perhealbumi -näyttely

helmikuu 2 @ 08:00 - helmikuu 25 @ 17:00

Vapaa

Koskettava viesti. Kohtalo erottaa, kuva yhdistää oli kirjoitettu Kazakstaniin karkotetun perheen valokuvan taakse. Siitä tuli myös Inkeriläinen perhealbumi -näyttelyn slogan.

Inkeriläinen perhealbumi on 26 kuvapaneelista koostuva valokuvanäyttely, joka kertoo inkerinsuomalaisten vaiheista. Nimensä mukaisesti kuvat on kerätty eri maissa asuvien inkeriläisten omista kokoelmista.

Wellamossa esillä olevaan näyttelyssä on mukana myös kaksi kuvataulua Kyminlinnassa olleessa pakolaisleirissä olleista inkeriläisistä.

Inkeriläinen perhealbumi -näyttelyn ensimmäinen versio valmistui Inkerin kulttuuriseuran ja Leningradin alueen kulttuurikomitean yhteistyönä vuonna 2006 venäjänkielisiä. Pari seuraavaa vuotta se kiersi Leningradin alueen museoissa. Vuosikausia neuvottelimme näyttelyn saamisesta Suomeen, mutta lupauksista huolimatta näin ei koskaan käynyt.
Nyt Nouse Inkeri ry:n jäsenten ja muiden Inkerin kulttuurin ystävien tuella on saatu uudistettu Kohtalo erottaa, kuva yhdistää -näyttely maailmaan.

Tiedot

Alkaa:
helmikuu 2 @ 08:00
Loppuu:
helmikuu 25 @ 17:00
Hinta:
Vapaa
Kotisivu:
https://www.merikeskusvellamo.fi/

Tapahtumapaikka

Merikeskus Wellamo. Ruuma.
Tornatorintie 99
Kotka, Suomi
+ Google Map