Ladataan Tapahtumat

Tulevat Tapahtumat

Tapahtumat Etsi

Tapahtuma Views Navigation

kesäkuu 2022

Kohtalo erottaa. Kuva yhdistää Inkeriläinen perhealbumi -näyttely

6 kesäkuun - 8 heinäkuun
Taipalsaaren kirjasto, Kuhatie 3, Saimaanharju
Taipalsaari, Etelä-Karjala 54915 Suomi
+ Google Map
Vapaa

Koskettava viesti. Kohtalo erottaa, kuva yhdistää oli kirjoitettu Kazakstaniin karkotetun perheen valokuvan taakse. Siitä tuli myös Inkeriläinen perhealbumi -näyttelyn slogan. Inkeriläinen perhealbumi on 26 kuvapaneelista koostuva valokuvanäyttely, joka kertoo inkerinsuomalaisten vaiheista. Nimensä mukaisesti kuvat on kerätty eri maissa asuvien inkeriläisten omista kokoelmista. Wellamossa esillä olevaan näyttelyssä on mukana myös kaksi kuvataulua Kyminlinnassa olleessa pakolaisleirissä olleista inkeriläisistä. Inkeriläinen perhealbumi -näyttelyn ensimmäinen versio valmistui Inkerin kulttuuriseuran ja Leningradin alueen kulttuurikomitean yhteistyönä vuonna 2006 venäjänkielisiä. Pari seuraavaa vuotta se kiersi Leningradin alueen museoissa.…

Lue lisää »

Museopäivä Mooses Putron kotimuseolla

28 kesäkuun @ 12:00 - 10 heinäkuun @ 17:00
Mooses Putron kotimuseo, Karhunpääntie 101
Taipalsaari, Etelä-Karjala 54930 Suomi
+ Google Map
10€

Mooses Putron kotimuseo avoinna 12-17. Museoesittely. Kahvio. Kahvitarjoilu sisältyy pääsymaksuun. Museokortti ei ikävä kyllä kelpaa maksuvälineeksi kotimuseolla. Maksu joko käteisellä tai MobilePaylla. Mooses Putron kotimuseo sijaitsee Taipalsaaren Putronniemessä. Putronniemi on entinen kalamaja, jonka säveltäjä ja inkeriläinen kulttuurivaikuttaja Mooses Putro hankki perheensä kesänviettopaikaksi 1890-luvulla. Kotimuseon pihapiirissä järjestetään kesäisin inkeriläisyyteen liittyviä kulttuuritilaisuuksia.

Lue lisää »

heinäkuu 2022

HYVÄ VOITTAA. Petri Laaksosen kesäkonsertti

2 heinäkuun @ 18:00 - 19:30
20€

Kesäinen konsertti Taipalsaaren kirkossa. Rakastettu tunnelmien tulkitsija Petri Laaksonen saapuu vieraaksemme Taipalsaaren kirkkoon. (Valokuva Jani Laukkanen) Mukana tukemassa Karjalan Kulttuurirahasto, Musiikin edistämissäätiö.

Lue lisää »

Putronniemen valkoviikot

5 heinäkuun @ 12:00 - 17 heinäkuun @ 17:00
Mooses Putron kotimuseo, Karhunpääntie 101
Taipalsaari, Etelä-Karjala 54930 Suomi
+ Google Map
10€

Mooses Putron kotimuseolla on esillä kauniita vanhoja käyttötekstileitä, joita kätevät kädet ovat aikoinaan tehneet Heinäkuun toisella viikolla museokierroksen yhteydessä kurkistetaan Putron suvun liinavaatekirstuun ja tarkastelemme, miten nimikointiperinne näkyy, yli sata vuotta vanhoissa lakanoissa, pyyhkeissä ja pöytäliinoissa. Museon pääsymaksuun sisältyy myös kahvitarjoilu.    

Lue lisää »

Museopäivä Mooses Putron kotimuseolla

12 heinäkuun @ 08:00 - 17 heinäkuun @ 17:00
10€

Mooses Putron kotimuseo avoinna 12-17. Museoesittely. Kahvio. Kahvitarjoilu sisältyy pääsymaksuun. Museokortti ei ikävä kyllä kelpaa maksuvälineeksi kotimuseolla. Maksu joko käteisellä tai MobilePaylla. Mooses Putron kotimuseo sijaitsee Taipalsaaren Putronniemessä. Putronniemi on entinen kalamaja, jonka säveltäjä ja inkeriläinen kulttuurivaikuttaja Mooses Putro hankki perheensä kesänviettopaikaksi 1890-luvulla. Kotimuseon pihapiirissä järjestetään kesäisin inkeriläisyyteen liittyviä kulttuuritilaisuuksia. Kotimuseon pihapiirissä järjestetään kesäisin inkeriläisyyteen liittyviä kulttuuritilaisuuksia.

Lue lisää »
+ Vie tapahtumat