Matkat

LÄHDE MUKAVASSA SEURASSA VIRON INKERINSUOMALAISTEN
LAULU- JA TANHUJUHLILLE 7.-9.7.2023

Nouse Inkeri ry järjestää matkan Viron inkerinsuomalaisten laulujuhlille 7.-9.7.2023. Viron inkerinsuomalaiset seurat ovat järjestäneet laulu- ja tanssijuhlia jo vuodesta 1991 lähtien. Tulevan kesän juhlat pidetään Harjumaalla, viehättävällä Padisen luostarialueella, noin 45 kilometriä Tallinnasta länteen.
Padise on nähtävyys jo sinänsä. Historiallisen miljöön lisäksi tarjolla on paljon muutakin mielenkiintoista: lauantaina käynti Põllkülan muistolehdossa, Inkeri -seminaari Padisen luostarissa ja illalla kokkojuhla. Sunnuntaina on juhlajumalanpalvelus ja pääjuhla, jossa esiintyy inkerinsuomalaisten seurojen kuoroja ja tanhuryhmiä.
MATKUSTUS
Matka tehdään Liikenne O. Eteläpään bussilla ja Tallink Megastar -laivalla. Majoitus on Tallinnassa Hestia -hotellissa kahden hengen huoneissa. Matkareitti alkaa Lappeenrannasta ja kyytiin pystyy hyppäämään reitin varrelta ennen Länsisatamaa.
Aikataulut ja juhlaohjelma tarkentuvat lähiaikoina. Hinta jäsenhinta 295 € (ei jäsenet 315,00 €)/henkilö kahden hengen huoneessa. Ennakkomaksu 100 €. Tarkemmat maksuohjeet ilmoittautumisen jälkeen.
Matka toteutuu, jos matkustajia on vähintään 20.

ALUSTAVA JUHLAOHJELMA
Lauantai 8.7
Klo 13 Jumalanpalvelus Põllkülan muistolehdossa
Klo 14.30 Muistohetki Paldiskin hautausmaalla
Klo 17 Padisen luostarissa seminaari (Taisto Raudalainen, Tomi Kallane).
Illalla kokko, laulua ja tanssia.
Sunnuntaina 9.7
Klo 11 Kokoontuminen Padisen luostarialueella ja juhlakulkue.
Klo 12–16 Jumalanpalvelus ja juhlakonsertti
Juhlien päätös.
Kotiin lähtö

ILMOITTAUTUMISET
Sitovat ilmoittautumiset 15.5. 2023 mennssä sähköpostitse nouse@inkeri.fi. Lisätietoja antaa Tuija Kuukka. Sähköposti tuija.kuukka@gmail.com ja puhelin 040 5564121


SYKSYLLÄ KULTTUURIMATKALLE TARTTOON 20.–23.9.2023

Lähde kanssamme mielenkiintoiselle kulttuurimatkalle Tarttoon 20.–23.9. Kohokohtana on Tarton Tampere Majassa Karkotuksen kuvia näyttelyn avajaiset 22.9. klo 18. Se kertoo inkeriläisten pakkosiirrettyjen ja kotiseudultaan karkotettujen tarinaa. Näyttelyssä on autenttisten kuvien rinnalla Anni Reuterin kollaaseja. Näyttelyn ovat suunnitelleet VTT Anni Reuter ja VTT Helena Miettinen. Näyttely on esillä 15.10.2023 saakka.
Matkaohjelmaan sisältyy kiertoajelu Tartossa ja retki Peipsijärvelle vanhauskoisten kyliin. Vanhauskoiset ovat uskonnollisia pakolaisia, jotka 1600-luvulla vastustivat Venäjän ortodoksisen kirkon uudistuksia ja pakenivat Peipsin länsirannikolle ja ovat onnistuneet säilyttämään uskonsa ja kunnioittavat satoja vuosia vanhoja tapoja. Retkellä oppaana on Eestin akateemisen Inkeri-seuran puheenjohtaja Taisto Raudalainen.
Majoitus on Hotelli Dorpatissa kahden hengen huoneessa aamiaisella. Pohjolan liikenteen bussi lähtee Lappeenrannasta. Kyytiin voi hypätä matkan varrella Helsingin Länsisatamaan, josta laiva lähtee 10.30.
Matkan hinta, johon sisältyvät kuljetukset Suomessa, laivamatka, majoitus ja retket, on Nouse Inkeri ry:n jäseniltä 340 € ja muilta 360 € edellyttäen, että matkustajia on 20. Ennakkomaksu 100 €.

Matkoille ilmoittautumiset 7.8. mennessä sähköpostitse nouse@inkeri.fi. Maksutiedot lähetetään ilmoittautumisen jälkeen. Lisätietoja antaa Tuija Kuukka. Sähköposti tuija.kuukka@gmail.com ja puhelin 040 5564121