Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Kohtalo erottaa. Kuva yhdistää. Inkeriläinen perhealbumi

13 maaliskuun @ 08:00 - 1 huhtikuun @ 17:00

Vapaa

Inkeriläinen perhealbumi heijastaa sirpaleita inkeriläisten kohtaloista. Valokuvat on kerätty eri maissa asuvilta ihmisiltä, joiden juuret ulottuvat Inkeriin. ”Inkeriläisen perhealbumin” versio perustuu pääosin inkeriläisiltä ihmisiltä kerättyyn aineistoon. Nyt Ukrainan sodan aikana inkeriläisten kokemukset peilaavat ukrainalaisten kohtaloa.

Valokuvalla on hajalle revitylle Inkerin kansalle erityisen tärkeä merkitys. Karkotustiet kiertänyt kuva saattaa olla ainoa muisto omaisista. Repaleisenakin se kantaa rakkaita ja joskus myös raskaita muistoja. Toivomme, että näyttely avaa ikkunoita inkeriläisten ihmisten elämään ja kohtaloihin.

Inkeriläiset joutuivat viime vuosisadalla etnisen vainon uhreiksi. Ihmiset karkotettiin pois kotiseudultaan, Heitä vangittiin ja tuomittiin vankileireille. Kuolemantuomioita jaettiin herkästi etenkin kiihkeimpinä vainon vuosina 1937–38. Stalinin hullunmyllyn seurauksena perheet hajosivat ja yhteydet omaisiin katkesivat. Joskus lopullisesti. Vaikka inkeriläisten hajaannuksen alkamisesta on kulunut jo 100 vuotta, ihmiset etsivät yhä tietoja kadonneista sukulaisistaan.

Näyttelyn on koonnut valt. tohtori Helena Miettinen ja sen on tuottanut Nouse Inkeri ry.

Tiedot

Alkaa:
13 maaliskuun @ 08:00
Loppuu:
1 huhtikuun @ 17:00
Hinta:
Vapaa

Järjestäjät

Nouse Inkeri ry
Hangon kirjasto